HTML

Új Lipót

Újlipótvárosi történetek, emlékek, épületek, emberek. Erkélyek, parkok, kutyák, ablakok. A gyerekkor. Séták, beszélgetések. Gyűjtögetős, füstös, gyengén kivilágított. Olyan presszósan összebújós, jó írni, jó elolvasni oldal.

Friss topikok

  • bé mint esz: Hogy mi vannak a te folderedben! Akkoriban én még fagylaltban mértem a múló időt. 1,50-ből pontosa... (2008.10.20. 13:04) Addig volt jó, míg Kádár élt?
  • noirette: Hàt itt nàlunk Pàrizsban egyre több villamospàlya épül. Talàn a közlekedéspolitika picit ciklikusa... (2008.10.16. 22:18) A tizenötös
  • Ventura Blvd: Teljesen igazad van. Utána fogok nézni. Egyébként például a Tárta utcai épületek zömére ráépítette... (2008.10.16. 18:32) Tetőterek 2
  • városjáró: Gaze, ha ez nem elég pörgős neked, akkor olvasgass archívumot (én is azt teszem): ujlipotvaros.blo... (2008.10.16. 09:25) Tetőterek 1.
  • brillo: ott a pont:-) (2008.10.15. 00:31) Szent István park, megálló

Linkblog

Archívum

2008.10.13. 17:25 Ventura Blvd

Tetőterek 1.

 

 Nem új építésű lakópark tetőszintje. Ez a Szent István park egyik, a harmincas évek végén épült házának emeletráépítése. Örök körpanorámával a Hármashatár-hegytől a Gellért-hegyig. Az ilyen penthouse lakásokat ma szinte lehetetlen megfizetni.
 
 
 Ki lehet az a nagyon gazdag és főleg nagyon fontos ember, akinek sikerült ezt megcsípnie? Fogalmam sincs. És talán nem is tudom meg soha.
 
 

 

A ház előtt lábtengóztunk gyerekkoromban. S, ha jól emlékszem ebben a házban lakott Fenyő Miklós barátnője, később felesége, Ági.

 

46 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ujlipot.blog.hu/api/trackback/id/tr14711856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hegyijuli 2008.10.13. 19:07:24

valóban szép volt, sakkozó és beszélgető emberek, csacska lányok és már kevesen tudják, mit jelent az, hogy "sőbe"

Shopping 2008.10.13. 19:48:18

Arra én is kíváncsi lennék, hogy kié a kecó.
De nem irigységből, hanem csak azért, hogy megtudjam kinek sikerült MINDEN LÉTEZŐ SZABÁLYT KIKERÜLVE, oda építeni azt a valamit?
Már az építkezés alatt is csodálkoztam.
Bár ott a XIII kerület ezen részén semmi sem meglepő.
Ahogyan lezárták a Pozsonyi út végét, ócska indokkal. Óriási felháborodás, a polgármester közölte, ha nagy lesz a fennakadás majd visszaállítják a status quo-t. A sok hülye autós, meg ugye mindenhez hozzászokik, így maradt a lezárás.
A forgalom szinte megszűnt, az ott lakók köszönik jól vannak.
A fél város meg kerül körbe, azért, hogy az ott lakó 20-30 (nemmondom milyen vallású) befolyásos ember csendben tudjon aludni.

na mindegy

Leonce 2008.10.13. 20:24:58

Földhivatali adatok nyilvánosak, aki tudja a címet, ki tudja deríteni. De tuti, hogy cég nevén a lakás, holott valószínű, hogy lakóház.

óóóó 2008.10.13. 20:35:10

shopping. úgy látom Te shopni jársz ide.
Mért kéne a "fél várost" megkerülni, mert lezárták a Pozsonyiról a feljutás lehetőségét a hídra?
megsúgom, ha a Katonán kikanyarodsz a felső rakpartra, akkor kb 50 méterrel teszel meg többet. és nem kell a dugóban várakozni a troli utasainak azért mert neked kényelmesebb lenne egy házak álltal körbevett szűk utcán ácsorogni a dugóban és várni a hídra feljutásra. így legalább nem nekünk ott lakóknak kell a béna kocsid ostoba dudálását hallgatni. vallástól függetlenül.

óóóó 2008.10.13. 20:38:39

azzal a lezárással egy picit élhetőbb lett a környék.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.10.13. 20:41:51

Lakna ott a fene, főleg annyiért, amennyit az érhet. Inkább egy kis kertes ház valami nyugis budai helyen...

Kertész legény 2008.10.13. 20:44:11

A lezárás határozottan JÓ ötlet volt! Shopping: Panaszkodni lehet, de lásd be: Irigylésre méltó, hogy le van zárva! Én örülök neki! Sokkal lakhatóbb a környék! Akinek meg nem tetszik annak ott a BKV! És egyébként is: Közlekedni gyalog is lehet!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.10.13. 20:48:32

Na, hogy egy körpanorámáról valakinek rögtön a körülmetélés ugrik be, az egy kicsit beteges, nem?

Pista Bácsi 2008.10.13. 20:55:33

Én egy nagyon forgalmas út mellet élek. Ez a környék is sokkal élhetőbb lenne, ha az út egyik végét lezárnánk.

Kedves óóóó és Balázs_FWD, hol kell kezdeményezni egy forgalmas út lezárását ezért, hogy az ott lakóknak jobb legyen?!?!

Ventura Blvd 2008.10.13. 21:19:54

Hát ez a baj, látjátok, hogy mindent megtehetnek. A házunkra húzhatnak egy másik házat, lezárhatják az utat, ahol járunk, megszüntethetik a vasútvonalat ahol eddig utaztunk, és nem tudjuk, hogyan tehetnénk ellene. Nálunk a szomszédban egy pasi építkezik. Most a tetőt ácsolják. Kizárólag hétvégén. Amikor szóltam, hogy három kisgyerek, egy csecsemő és egy nyolcadik hónapos terhes van a házban és pihenni szeretne mondjuk vasárnap délután, akkor megvonta a vállát, hogy az őmelósai csak hétvégén érnek rá. beült a Mezsójába és otthagyott.

Shopping 2008.10.13. 22:21:29

én megértem a helybeliek örömét.
én is örülnék. (ha ott laknék)
nincs is vele baj.
A baj azzal van, hogy ott mondjuk 50 házban, lakik 1000 ember.
nekik jó.
Az arra közlekedő 100-szor annyinak meg nem.

A lezárás okára valaki emlékszik?
Én igen.
"a lezárásra azért van szükség, hogy a trolibuszok tudják tartani a menetidőt".
Ezen azért még ugye a helyiek is jót röhögnek, nem?

Mindannyian tudjuk, hogy az utcában és a környéken lakó "híres emberek" kezdeményezése áll a háttérben.
Indokot nem találtak jobbat mint a trolibusz.
A lokálpatriotizmus nyugaton mást jelent:
Fák ültetése, bicikliút, portálok szépítése, parkőrök felvétele, az utcán a kutyaszar összeszedése (és erre mások felszólítása!).
Nálunk szocialista módon ezt jelenti:
ugyan bátyám, intézzük már el, ezt meg azt (pozsonyi út lezárása, b@szom nagy tetőtér beépítésének lehetősége).
Ilyen a világon nincs, hogy kiraknak az út közepére három betonkockát azt mostantól ez a rend!!!

airdace · http://metamorfozisok.blogspot.com 2008.10.13. 22:45:55

Kicsit otromba megoldás, valóban, de ugyanazt a célt szolgálja, mint nyugaton egy szépen kivitelezett forgalomcsillapítás. Nem csak a lakóknak jó, hanem bárkinek, aki pl. el akar sétálni a Jászairól a Szent István parkba és esetleg egy kávézóba is beülne a megfulladás veszélye nélkül.

Fashionistas 2008.10.13. 23:15:14

Én lakom ott! Valakinek nem tetszik?.....

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2008.10.13. 23:26:45

a pozsonyit a troli zavartalan közlekedése érdekében zárták le. de mindenképp élhetőbb lett tőle a környék, dugó meg eleve is volt. nem kell autózni.
de pl újlipótváros az élen jár szarszedés, fa"ültetés", a sarkok akadálymentesítése és vakoknak való jelzése téren is.
a tetőtér beépítéssel nem tudom mi a baj, amíg nem otromba. lsd. katona-pozsonyi sarok, kb nem is látni hogy új.
nem azért jó a hely mert élnek itt hírességek, talán inkább fordítva. tessék bächert olvasni

Máriáshuncut 2008.10.13. 23:47:07

Tény, hogy sokat javult a kutyaszarszedési morál a környéken, de ettől még meglepő ellentmondás van Lipócia lakosainak lokálpatriotizmusa és a negyedet ellepő szemét között. A Radnóti utcában (Hegedűs-Hollán E között)egyszer tévedésből elültettek két sor fát, kb tíz darabot. Kiderült, hogy a dolog jó! Mégpedig, nagyon jó. Az a kétszer harminc méter zöld a kőtengerben hihetetlen felüdülés a szemnek, a léleknek. Soha többet nem folytatták. Más: most, hogy a Szt István körúton már nincsenek sem falfirkák, sem illegális plakátok, villanyoszlopokra ragasztott papírfecnik, elképesztő kontrasztba került az a mocsok, ami a hőn szeretett belső utcákban van. Falfirka, tag, iszonyatosan gazdag ingatlanos cégek álprivát lakáseladási hirdetései, amik tetőtöl talpig bugyolálják a közlekedési táblák oszlopait, a lámpákat, az elektromos dobozokat. Döbbenet, hogy ez ellen nem lázadnak fel a helyi lakók.
Más: Az említett tetőtérrel csak az a baj, hogy a korrupció emlékműve. Nem alkalmi installációja, hanem maradandó darabja. Egyébként jól néz ki, élvezze csak a lenyugvó napot benne, aki kifizette az önkormányzat szemhúnyását. Ennél sokkal szomorúbb, hogy Bécs tele van jobbnál jobb tetőterekkel. Az ottani építési hatóságok cseppet sem szégyellősek az eklektikus házak tetőzetére modern, néha extravagáns kortárs tetőlakások építését engedni. Amiket láttam, azok között egy sem volt rossz, legfeljebb semmilyen, de feltűnő, hogy rengeteg kifejezetten izgalmas építészeti megoldás volt közöttük. Itt van egy jó példa, meg egy másik a Belgrád rakparton, amit sokáig gyilkolt a hatóság. Egy ideje arról is csend van, nyilván megtalálták a megoldást, hehe, szóval Budapest tetején is elkélne egy kortárs szint, modern felvilág, ami a mai igények szerinti lakótérhasználat számára kínálna tereket. Ehhez azonban gondolkozni kell, ahogyan Bécsben, hiszen ott sem a véletlen teremtette meg a sok ötlet és gondolatgazdag tetőtér megoldást, ehelyett az önkormányzatokban egyszerűbb nem gondolkozni, tiltani, és várni azt a néhányat, akinek mindent tromfoló érve van.

gaze762 2008.10.14. 00:23:21

Shopping: szia!
Ilyet riktán szoktam de te kihozod belőlem: Menj a jó édes anyádba ha neked szúrja a szemed, hoyg lezárták a pozsonyi végét.
Lakjál autópálya mellet ésé örvendezz, hoyg a szaros kocsiddal milyen faszán elész mindent (lószart).
A Pozsonyi az egyik legokésabb hely a koszos pesten, és ez pont annak a 9 betontömbnek köszönhető amitől a sok fakkenegger külvárosból bekocsikázó talaj nem itt pöfög a reggeli délutáni dugóban.
Ha nem érted hogy miért lényeges dolog egy XXI. században a forgalomcsillapítás, akkro lééci add vissza szavazati jogod, mert hülyékre nincs szükség, költözz az M0-ás mellé, ott neked is majd jobb lesz. Szevasz.

Ráépítés: Nahát..
Evidens, ha lehet építeni akkor miért ne építene oda valaki? Csak szépen köhögjön érte annyit, hogy a közös köles lemenjen 20 forintra tőle, és ne egy szarops homlokzatfelújítással és - egyébként is kötelező - lift beszereléssel szúrja ki a lakók szemét a min 1 évig húzódó kellemetlenségekért.
A gond az, amikor vannak akik egyenlőbbek az egyenlőknél. A fél tetőkertes szekció akadémikusok-kossuthdíjasok-ilyen-olyan kiutaltak, önkormányzati lakást megvettek+kihalt öregek alapján van bizonyos kezekben.
De tudjátok mit? Legyen.
mert egyrészről legalább látom, hogy van hova motiválódni hogy egyszer majd nekem is ilyen legyen, másrészt bárcsak minden kerület ilyen lenne mint Újlipót.

A fikázás, gonosz irigység, és panasznap helyett talán tessék elindulnia "motiváció" irányába.

Mondom ezt úgy, hogy egy szaros kis alföldi városból jöttem Budapestre, és örülök hogy az Újlipótban tudok fizetni kéglit.

Persze, ha nem szűnt volna meg az állami bérlakás rendszere, akkro még boldogabb lennék.
De ez egy ilyen elabszott, kibulizott ország.

kzol 2008.10.14. 03:29:05

1. Újlipótban lakom.
2. De nem a zsidó 13-ban.
3. Kár tagadni, hogy Újlipót belső része tele van bibsivel.
4. A Pozsonyi utat nem feltétlenül volt jó ötlet lezárni. Ha valaki bekeveredik Észak-Pestről a Jászaira és ott parkol, az egy módon tud - szabályosan - visszakeveredni Észak-Pestre: átmegy a Margit-hídon és visszajön a Margit-hídon, esetleg északnak megy az Árpád fejedelem útján. Vagy szabálytalanul megfordul a hídon.

huhaha 2008.10.14. 07:10:34

Hogy itt mindenki milyen okos. És irigy.
Mi lenne, ha egyszer tudnánk örülni a szépnek, a tisztának, a csendesnek - az ÉRTÉKNEK?
Attól nem lesz jobb, hogy utáljuk egymást. Változni kellene már emberek!

mizie 2008.10.14. 08:22:56

Istenem...
Én is egy nagy tásrasházban lakom a jászai másik oldalán.
A házra ráépítettek, a házat abból a pénzből felújítottuk a liftet kicseréltük stb.

Mindegyik ráépítésnél így megy. aki ennek sem tud örülni és egyből elkezd zsidózni azokat egyszerűen nem értem.

Neoprimitív 2008.10.14. 08:37:02

Shopping: Én ültem már korábban a trolin több mint fél órát, mert a Radnótiig állt a sor a felhajtók miatt. Te kerülhetsz a kocsiddal, amerre akarsz, de a troli nem, és lehet, hogy neked röhejes, de akik utaznak rajta (nem kevesen), azoknak nem. Azt, hogy ez a normális döntés esetleg tényleg csak azért született meg, mert néhány környékbeli fontos embert zavart a napi 4-5 órányi tömör dugó, az csak az országot minősíti, nem a döntés helyességét.

Új Lipót: Önkormányzat (esetleg a honlapjuk is elég), zajrendelet. Nézz utána, hogy mi szerepel benne. Ha nem folytathatnak hétvégén (vagy bizonyos időben) zajjal járó munkát, akkor nyugodtan ki lehet hívni rájuk a rendőrt, elő is állíthatja a munkavégzőket. (Tapasztalatból beszélek.) Persze kérdés, akarsz-e ujjat húzni a "vállalkozóval".

Aston Kanál 2008.10.14. 08:56:43

Gaze,
szinte egyetértek, de azért a motiváció említésével szerintem járatlan utakra tévedtél. Egy ilyen elbaszott, kibulizott országban ahhoz kell motiváció, hogy kinyalj pár jó nagy, kövér segget, és akkor majd, egyszer lehet ilyen kéród neked is. Szerintem.

changebug (törölt) 2008.10.14. 09:03:29

Mindenkit arra biztatok zárassa le a KÖZÚTat a környékén! Oszt akkor más is elkezd sipákolni, hogy nem tud közlekedni.

Ha valaki élhető környezetet akar akkor húzzon el a belvárosból és azt is leszarom, mi volt 20-30 éve.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.10.14. 09:12:22

beleugatok, mert miért ne?! különben is a városmról szól a dolog, úgyhogy értek is hozzá.
nos a tetőbeépítéshez annyit, hogy nem kicsit rút, és valszeg nem is teljesen szabályszerű. Lehettet volna szebb is jobb is. Nem az lett - legyen rá büszke akinek morálisan beveszi a gyomra.

Lezárás: Ns aztat is meg lehet érteni, csak hát a kivitelezés barátaim... Az valami balkáni ám. Még bringával sem lehet áthágni aztat a betontömböt - az itt a megagáz... No séa mélyentisztelt helyi parkírozók is büszkék lehetnek napi teljesítményeikre. Halszálkában állnak, mondván úgy több a hely. Igenám, de közben szétparkolják a fatöveket, és belógnak az útszelvénybe - minekutána nam ritkán a trolik ugyanúgy szopnak a sorban... Viszont aminek határozottan örülök, az a Victor Hugo végi forg.rend változás. Végre a Victor H.-nak van előnye a Poszonyival szemben. És a trolinak nem kell fál percekig solni, hogy jönnek-e jobbról-balról.
Lehetne még élhetőbb mindazonáltal a Poszonyi út. De az még messze van. Hiszen "először a tetőteremet építem meg, aztán ha lesz időm/kedvem, foglalkozom a köztérrel is".

bé mint esz 2008.10.14. 09:15:59

Hát nem tudom gyerekek, az annyira fontos téma, hogy jellemzően kik laknak a Pozsonyin?

Mi meg vidéken lakunk, naponta 2x ingázunk bé a citybe, és naponta legalább ennyiszer állunk a csúcsforgalomban hol itt, hol ott. Aztán persze leteszem a kocsit a Városmajorban. És nem mondom, hogy irigylem azokat, akik itt laknak. Persze van egy-két jó hely, tetőtér is, meg minden. A barátnőmék nemrégiben vettek a Maros utcában egy orbitális méretű lakást (200 nm). Vettek fel szép nagy hitelt, meg áthidaló kölcsönt, meg átírási kölcsönt, meg mitttom én még mit. Most van nekik egy nagyon jó helyen lévő lakásuk, és kétszáz évnyi tartozásuk. Csak éppen földszinti - a lombos fák mind kitakarják a fényt, állandóan égetni kell a lámpákat. Mondjuk engem halálra idegesítene. Alapjában véve a város is idegesít, ezért mentünk vidékre. De a munka ugyebár ideköt. És vidéken is vannak szemétségek: a mi volt polgármesterünk éppen az utcánkban építkezik. A legjobb helyen, az egyik legjobb telken, szép, komoly, kövér házat. Hogy hogy jutott hozzá, amikor ugyanabban az utcában zsebkendőnyi telkek vannak - ugye kitaláljátok? Így van ez. Pesten is, meg vidéken is.

bé mint esz 2008.10.14. 09:23:34

Ha valakinek van kedve, ugorjon át Karlsbadba. Na ottan lehet nézelődni házakba leskelődni, nyakon csípni az időt. hajaj68.blog.hu/
Persze csak akkor, ha szépet akartok látni.

Herlock Sholmes 2008.10.14. 09:26:21

A penthouse lakást én adom ki Izoomnak. Havi 2400 euró plusz rezsi.
Most építek még két ilyet.
Valaki esetleg?

serifné 2008.10.14. 10:20:46

Ettől a tetőtértől még nyugodtan lehet lábtengózni most is...nem értem az összefüggést!
Egyébként meg akinek drága van, az rohadjon meg és ráadásul zsidó is?? Savanyú a szőlő emberek, az itt a nagy igazság!

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2008.10.14. 10:28:04

jaj, zsidók, fuj! újlipót tényleg a legjobb hely budapesten, csak zsidószag van! meg nagy sor a jegyirodáknál. ezek a rohadt zsidó hírességek! szemetelnek, tagelnek, tetőbeépítenek! undorító! meg kávéznak, söröznek a teraszos kocsmákban!
ki is költözöm inkább agglomerációba, és munkába jövet sírok, hogy nagy a dugó... mert ennek a néhány zsidónak fontosabb a saját tömegközlekedése, mint én, szegény agglomerációba szorított legény munkábajutásom!

Perillustris 2008.10.14. 10:34:13

"Amikor szóltam, hogy három kisgyerek, egy csecsemő és egy nyolcadik hónapos terhes van a házban és pihenni szeretne mondjuk vasárnap délután, akkor megvonta a vállát, hogy az őmelósai csak hétvégén érnek rá. beült a Mezsójába és otthagyott."

Ahogy írta más is, mindenképpen nézz utána a helyi zajrendeletnek, s tedd meg a megfelelő lépéseket.

gaze762 2008.10.14. 11:34:51

Ez a blog tényleg arról fog akkor most szólni, hogy fikázgatni mindent ami nem a megszokott pesti kutyaszar kategória?
Lezárják az utat, hogy tengernyi szaros autó ne tudjon rázúdulni a Margit-hídra, meg milyen köcsögök ezek, hogy nem akarnak az orruk alá pöfögtetni, meg elkerítik a parkot jajj, ahelyett hogy egy gigantikus kutyaszaratót, autóparkolót és csövesdorbézolót csinálnának belőle.
És még zsidók is.

Szóval szerintem ha nagyjából ez lenne a cél ezzel a bloggal, akkro inkább tessék abbahagyni és lehúzni a rolót, mert értelme ennek nem sok van.

Esetleg pár írás, hogy milyen klassz hatása volt a pozsonyi lezárásának a lokális vendéglátásra, hogy valahol lehetséges egy nyugateurópai szerű helyi közösségi élet élvezete kiülős helyekkel, helyi kisvendéglőkkel. Meg hogy ugyanezt miért nem játszák el a Hollán végződésével, és miért egy szaros autóparkoló és áruszállító fosondáré az ott, pláne pár útfeltúrás után ahogy ott marad minden shit, sóder, por és szemét.

Konstruktívan, az illik a helyhez, genius lotzi. Csókolom.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.10.14. 12:00:36

Nade gaze, épp ezaz, hogy nem lett jobb a Pozsonyi eleji helyzet. A vendéglők még csak-csak okésak, de egyet tudok közülük, amelik az előtte lévő földsávot sajátjaként áplja, a többi nincs kontakban a közterülettel.

bé mint esz 2008.10.14. 12:01:39

Gaze762,
szerintem meg az húzza le a rolót, csukja be a spalettáját, zárja magára a nyamvadék beszűkült világát, akinek nem tűnik fel soha semmi. Tán nem azzal van a baj, aki meglát és szóvátesz.

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2008.10.14. 17:31:46

kambekk, jobb lett a helyzet. a pozsonyi katonán túli szakasza sokkal élhetőbb, vidámabb lett, és a troli igenis simábban megy, hát még a gyalogos forgalom. az más kérdés, hogy a dugó nem szűnt meg, csak átrakódott a katonába ill. a pannóniára. de a dugó nyilvánvalóan nem újlipótváros sara, újlipótváros csak szív miatta.
és abban nagyon igaza van gazenak, hogy a hollánnak is megvan az esélye egy ilyen hangulatra, de a szakasz sétálóutcásításáról még csak beszélnek. nem úgy a ditróit mór utcáról, amit 2012ig elvégeznek, de minek?!

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.10.14. 18:25:06

A gyalogos forgalmat most komolyan, de mennyivel változtatta meg a lezárás? A ki- beparkoló kocsikból nem lett kevesebb. A halszálka miatt ugyanolyan zsúfolt az utcakép, mint előtte. A bringások - részben emiatt - továbbra is a járdán rongyolnak. Ami egyfelől érthető is, hiszen nincs átvezetés a betontömbökön... Konkrét dugó a Katona és a Budai Nagy Antal között nincs, de előtte azért néha igencsak. És hát igen: aki a híd felöli oldalra parkol - mert ott lakik, vagy oda megy, az csak budán keresztül tud visszafordulni. Szerintem ez nem egy közlekedésbarát módon megoldott zárás.

Ventura Blvd 2008.10.14. 20:47:39

to Shopping.
Ha még érdekel kié a keco, fölraktam egy új bejegyzést. Megkukkantod?

Ventura Blvd 2008.10.14. 20:55:50

to Gaze 762
Azért gondolkodjunk. Mert ami forgalomcsillapítás az egyik utcában, az forgalom generálás a másikban. Valahol kimennek a hídra azok is, akik korábban a Pozsonyiról kanyarodtak Nem?

gaze762 2008.10.14. 22:52:24

ÚjLipót:
"Mert ami forgalomcsillapítás az egyik utcában, az forgalom generálás a másikban."
Tehát akkor a szó amit keresel: dugódíj.
Forgalomcsillapított belváros, patent tömegközlekedés, biciklinfra, a szokásos kívánságlista.
De azt talán már csak be kéne látni a XXI. század Budapestjén, hogy az autóforgalom egy olyan szintű "rossz" ami kismillió egyéb bajt is okoz, és ennek az áldatlan helyzetnek a megszűntetése egy igencsak nagy lépés lenne az élhető város felé. (ha ugye nem mindenki autóval jár - pláne 10-ből 7 autóban egyedül - akkro parkolni sem kell annyi autónak a belvárosban, nem?)

Mi változott a Pozsonyin? Nem tudom, nem éltem itt mindig, a háború előtt biztos jobb volt... haha. Persze, hogy nem gondozzáka földdarabjaikat, mert a halszálkázás miatt minden ork odaparkol a fák talajára (amitől tömör lesz a földréteg, és nem lélegzik a fa gyökérzete..)
Korlátot, de inkább betontömbot a járdaszegélyre, és majd nem parkíroznak oda az uraságok. De talán jobb lenne egy rendszeres és megbízható parkolási társaság... Naiv vagyok tudom.

De a lényegi kérdésre nem kaptam választ: Itt akkor most valami elcsapott házmester blogját olvasgathatom majd a jövőben, mindenféle epétől csöpögő megjegyzésekkel? Mert én speciel leszarom, hogy a cége mennyit és honnan síbolt el, asszem vannak (fizetünk) emberek akiknek az a dolguk, hogy ezt elintézzék.

Ventura Blvd 2008.10.14. 23:16:56

Jó, akkor nézzük végig
Dugódíj. Legyen, ha már van bicikliút, elővárosi vasút metróval összekötve, P+Rparkolók, és menetrend tartás a tömegközlekedésben.
Parkolási társaság: megbízható. Az kb annyira valószínű, mint a szűz kurva.
Az elcsapott házmester.
Kedves jelző. Az lennék? Miért gondolod?
Te leszarhatod, hogy a cége mennyit síbolt el, mert valóban fizeted az embert, akinek a dóga lenne, hogy elkapja. Csakhogy hiába. Mert ő többet fizet neki, ezért soha nem fogja elkapni.
Meg ha leszarod, ha nem ő azt csinál amit akar. Ha úgy esik elsodor a Merzsójával a bicikliúton ( ami úgy van, hogy nincs), aztán semmi baja nem lesz. Azért védjed ezerrel

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2008.10.15. 09:51:44

igazad van újlipót, de kevered a szezont a faszommal (A_vajszinu_arnyalat.): az, hogy ott egy ilyen csúnyagonosz ember lakik, annak semmi köze nincs a ráépítés építészeti minőségéhez, vagy a lábtengóhoz.

másrészt, újlipótváros nyilván nem tudja megoldani a dugót, mint problémát. azért tud csak tenni, hogy az minnél kevesebbet ártson a helynek, elsősorban a gyalogosoknak és a tömegközlekedésnek.

Ventura Blvd 2008.10.15. 13:05:59

Ebben az ügyben nagyon nem értünk egyet. Pedig nézegettem a blogodat és nagyon is egyetértek egy csomó dologgal, amit ott írsz. Különösen, amikor szépen írod. Például a Gellért-hegyi kopott, piros padot.
Most azonban vitatkoznom kell, éppen azért mert éppen úgy, mint Te, én is szeretem ezt a várost. Annak, hogy milyen csúnyagonosz ember lakik ott, van köze a ráépítés minőségéhez: még pedig az a köze neki, hogy egyáltalán nem szabadna, és szerintem átlagos halandónak nem is szabad ezekre a házakra ráépíteni. Mert ez a város építészetileg egységes, védett része. Nem adnak rá építési engedélyt. Csak az ilyen csúnygonosz embereknek, akik ezt el bírják intézni. Akikre nem vonatkoznak a törvények, rendeletek és szabályok.
És a lábtengónak tényleg semmi köze ehhez. Ebben igazad van. Csak eszembe jutott, Bocs

gaze762 2008.10.15. 15:53:11

Ombre, ez a szöveg, hogy "ha majd lesz ez+az, akkor majd kiszállok az autómból" réges rég lejárt. Mo-n egyszerűen nem ilyenek az erkölcsi normák. Itt nem rombolják porig és hintik be sóval annak az élelmiszerláncnaka helyét ami átcímkézett húst ad el, hanem járnak boldogan a roadShow-ikra. Szóval itt nem lesz majd "ha". Hanem egyszerűen meg kell szűntetni a dolgot, lesz pár kellemetlen meglepi pár napig, hétig, és majd a nagy tudós-kreatív-feltaló nemzet megoldja a helyzetet. Elkezdenek kolompolni az önkormányzatoknaál, hogy ejj bazz csináljátok már meg azt amit itt régóta ígérgettek, stb stb. Kifogást mindig könnyebb találni. És lééci az öltönyben létrátcipelő 8 gyereket szállító autóssal se gyere, emrt hogy neki muszály.
Berlinben a parkolóőrök inget és nyakkendőt hordanak. Lehet ez nem jelent semmit... De láthatóan valamit mégis jelent.
Tényleg mi köze van gazdasági bűncselekmények és igazságszolgáltatás hiányosságainak vélelmezésének a negyed épületeihez? Asszem tényleg írd meg pontosan az about leírásod.

Szerinted az védés, hogy nem keverek össze össze nem illő fogalmakat, vagy nem akarok ész nélkül fikázni, vagy csak szimplán bólogatni az epeömlésedhez?

A blog remek ötlet mert a negyedről tényleg lehet és érdemes is külön "webnaplót" vezetni, de egy ilyen busongós-fikázós vonalnak nincs értelme, ennek semmi köze a helyhez és ezer másik fórumon is megteheted ha erre van igényed.

Ventura Blvd 2008.10.15. 16:52:44

To gaze 762
Nem zavar, hogy ezt a blogot én indítottam? Ha nem tetszik ez a busongós-fikázós vonal ezer más fórumon bazmegolhatsz.
Van egy ikon a képernyődön, az van ráírva gaze762 kilép. Azt köll megnyomni.

gaze762 2008.10.16. 03:23:56

akkor mondom egyertelmubben: pont az a baj, hogy ezt a blogot te inditottad, es ilyen hulyesegekre tolod el ezt a lehetoseget. kadar el...
na szevasz, a blogodat barminek is nevezhetned mert semmi koze az ujlipothoz.

huhaha 2008.10.16. 07:29:59

Parkolási társaságok - parkolóőrök?
Több parkolóházat kellene a föld alá építeni, na onnan hozza ki az ügyeskedő az autóját úgy, hogy nem fizet...
És lehetne parkosítani, játszótereket, pihenőparkokat, kutyasétáltatókat kialakítani....
Ja felébredtem???

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.10.16. 09:25:53

Gaze, ha ez nem elég pörgős neked, akkor olvasgass archívumot (én is azt teszem): ujlipotvaros.blogter.hu/